Stambyte

Något som alla fastigheter behöver göra, förr eller senare, det är ett stambyte. Det är ett ganska stort ingrepp, men i de flesta fall väldigt nödvändigt. Alla fastigheter har stammar och rör och dessa kommer med en livslängd som är begränsad. Ett stambyte innebär därmed att dessa rör och stammar byts ut mot nya. Eftersom ett stambyte är ett ingrepp som är både stort och ibland krångligt så är det värt att ta in proffs med rätt kunskap kring detta.

Vad innebär ett stambyte?

Vi arbetar först och främst med traditionellt stambyte i Stockholm. Det innebär att man byter ut rörstammarna i sin helhet i en fastighet. Det omfattar både kall- och varmvatten samt varmvattencirkulation. Även spillvatten (avlopp) och i vissa fall dagvattenledningar byts ut.

För det mesta går det att spara köksinredningen där vi då bara byter ut avlopp och vatten. Dock brukar det ske en renovering av badrummet i samband med stambytet. Vi river då ut hela badrummet och bygger sedan upp det på nytt.

Ofta kan köksinredningar sparas och endast avlopp och vatten bytas medan uttjänta badrum rivs och byggs upp på nytt i samband med stambytet.

Vi har lång erfarenhet av att jobba i flerfamiljshus och utformar tidsplanerna utifrån husens förutsättningar, erfarenhet och kundernas önskemål. En tidsplan upprättas alltid men räkna med någonstans mellan 6–10 veckor per lägenhet. Det handlar även om det redan finns vattenskador eller ej. Men det är ganska kort tid om man beaktar att de nya rören har en livslängd på kring 40 år.

vaningsplan

Varför göra ett stambyte?

Den främsta anledningen till att utföra ett stambyte är att minimera risken för vattenskador. Med tiden så rostar och spricker rör. Stammar har en livslängd på cirka 30 - 60 år. Om man inte byter ut dessa i tid riskerar man omfattande vattenskador i fastigheten, vilka kan bli mycket kostsamma och förödande.

Så även om det initialt kan tyckas att ett stambyte är dyrt, så kan det kosta bra mycket mer om rören skulle brista och ge vattenskador. Ett stambyte är även bra för att funktionen för tillvatten och avlopp ska förbättras. Det är nämligen så att vattnet i sig rinner bra mycket enklare i rör som är fräscha.

Att utföra stambyte i tid är en god investering så tveka inte att ta kontakt med oss redan nu för en offert!

dusch

Stambyte med kvarboende.

Jakob, ägare av J.R. entreprenad har cirka 1600 lägenheters erfarenhet av att jobba med kvarboende under stambyte.

Ett stambyte innebär en hel del buller och damm och vi har full förståelse för hur påfrestade det kan vara för de kvarboende att bo och leva under dessa förhållanden. Därför har vi arbetat fram väl fungerande rutiner för hur vi möjliggör tvätt och hygien för de boende med temporära dusch- och toalettutrymmen. Vi värnar om de kvarboende och är därför extra noga med renhållningen på våra byggen.

tvattstuga

Frågor och svar om Stambyten

Utföra stambyte i Stockholm

Om du äger en fastighet eller har en BRF i Stockholm, så kan du med fördel vända dig till oss för ditt stambyte i Stockholm. Genom att investera i ett stambyte i Stockholm så ökar du värdet på bostaden/fastigheten samt minskar risken för vattenskador och annat.

Ett stambyte i Stockholm innebär helt enkelt att stammarna och rören byts ut mot helt nya. I vissa fall renoveras de bara, om de är i hyfsat bra skick. Stammarna är då de rör som går till och från fastigheten med kallvatten, varmvatten och avloppsvatten.

Om du är en person som bor i en BRF eller i en lägenhet där det ska utföras ett stambyte i Stockholm, så kommer det bli en period där det kan upplevas som lite jobbigt. Men vi gör vårt bästa för att göra stambyte i Stockholm med kvarboende. Dock kan du tänka som så att din bostad kommer att bli så mycket trevligare att bo i när arbetet väl är klart.

Fastighetsägare har sällan den expertis och kunskap som krävs för att utföra ett stambyte i Stockholm. Det är där vi kommer in i bilden. Vi kan detta med stambyten!

Behöver du hjälp med ett Stambyte?

Behöver du eller din förening hjälp med ett stambyte så kontakta oss på JR Entreprenad för professionell hjälp inom just stambyten.

Vi utför en grundlig analys av era rör och vad som behöver utföras samt att vi har flera referenser till dig som kund med bra omdömen och lång erfarenhet som kommer med åren. Ta kontakt med oss så berättar vi mer om hur just vi kan hjälpa er med ert stambyte i Stockholm för en friskare och fräschare framtid!

Intresserad? 

Få en kostnadsfri offert från oss på ditt projekt!